Prices not available
Estimated price based on 1 car and 2 persons with a tent, camper or caravan.

Campsite opened from 01 January till 31 December
This campsite can only be booked by telephone. +32 61 468 031
This campsite is not yet validated by Spottocamp. Are you the owner? Contact us with the button below

I am the owner
Wifi
BBQ allowed
Dogs
4 / 5 (25 votes )

Le Prahay

Rue de la Chérizelle, 48
6830, Poupehan-sur-Semois
Belgium

Le Prahay is a campsite in Poupehan-sur-Semois, Belgium. Le Prahay has wifi, a camping shop and a snackbar. Dogs are allowed on this campsite. Besides camping it's possible to rent a mobile bungalow as well. You can find several recreational activities on the campsite. There's a playground.

Characteristics campsite

Recreation
Playground

Accomodation
Static caravans

Facilities
Wifi
Camping shop
Snackbar
BBQ allowed

Qualifications
Dogs
Pitches with shade


Click here if the information about this campsite is not correct or incomplete

Photos

Reviews

Runar
Dutch
In feite kunnen we eenvoudig verwijzen naar de meest recente beoordelingen waarin wordt benadrukt hoe onvriendelijk de eigenaresse is. Ze is absoluut niet klantgericht. Wanneer ze over het terras wandelt, gedraagt ze zich als de koningin van de camping en negeert ze je volledig. Dit is geen gepaste manier om met je bezoekers om te gaan.De camping is prachtig gelegen en ziet er netjes uit. Voor ons is het iets te blootgesteld, maar dat is een persoonlijke keuze.Samengevat:Er wordt echt te snel gereden op de camping, het is tot laat in de nacht lawaaierig en er is geen enkele controle, de toiletten zijn verouderd en niet echt schoon, het nieuwe toiletgebouw is nog lang niet af wat betekent dat 180 kampeerplekken het met slechts 4 douches moeten stellen (!!!), onvriendelijke eigenaresse, duur restaurant (bijvoorbeeld Brugse Zot van de tap 33cl in een plastic beker voor € 5) en belachelijk slechte wifi.Voor ons nooit meer.
11 months ago

Ludo
Dutch
Een buitengewoon prachtige natuurcamping met uiterst vriendelijke beheerders...dus stop met zoeken...Dit is HET KAMPEERTERREIN
1 year ago

Jonas
Dutch
Een verlengde vakantie met twee gezinnen (mobilhome en tent) op een camping met een geweldige locatie en royale ruimtes. Echter, het gevoel van drukte was onvermijdelijk door de overvloed aan auto's geparkeerd op de straten en kampeervelden. De camping zou nog meer kunnen floreren als er een aparte parkeerplaats voor de auto's zou zijn. Er zijn tal van activiteiten in de buurt voor alle leeftijden. We hebben een wandeling met ladders gemaakt en we zijn gaan kajakken op de Semois. Hoewel we de kajaktocht nogal duur vonden (56€ per kajak), was het een prachtige ervaring. De activiteiten op de camping waren ook vrij prijzig, 25€ voor een kleine portie (varken aan het spit) is veel, vooral omdat we maar één portie per persoon kregen. De campingbeheerder is een aardige en behulpzame man, maar zijn vrouw kan soms nogal bot en onvriendelijk reageren. Al met al hebben we een fantastisch weekend gehad, voornamelijk dankzij de prachtige omgeving en de natuur.
1 year ago

Ivan
Dutch
Een verlengde vakantie met twee families (camper + tent) vond plaats. De locatie van de camping is uitstekend en de plekken zijn erg groot. Desondanks was er een gevoel van 'drukte' door de vele auto's die langs de wegen, op de kampeerterreinen,... geparkeerd stonden. Het zou beter zijn als deze camping een afzonderlijke parkeerplaats voor auto's zou hebben. Er zijn veel activiteiten in de buurt voor verschillende leeftijdsgroepen. We hebben de ladderwandeling gedaan en we zijn met de kajak op de Semois geweest. We vonden deze laatste wel vrij duur (56€ per kajak), maar het was een schitterende tocht. De activiteiten op de camping waren ook vrij prijzig. 25€ voor een kleine portie (varken aan het spit) is veel, vooral omdat we maar één portie per persoon kregen. De campingeigenaar is vriendelijk en behulpzaam. Zijn vrouw daarentegen reageert vaak kort en onvriendelijk. Alles bij elkaar genomen hebben we een geweldig weekend gehad, vooral dankzij de prachtige omgeving en natuur.
1 year ago

Vân
Dutch
Ons gezin, bestaande uit twee kleine kinderen van 5 en 1 jaar oud, heeft twee maal de camping Le Prahay bezocht. Het is een fantastische camping met vriendelijke beheerders, gelegen in een prachtige omgeving. Er is een heerlijk terras waar je kunt smullen van al het lekkers dat ze aanbieden. Ze organiseren speciale avonden rond een gezellig kampvuur.Ze werken continu aan het verbeteren van de camping. De eerste keer dat we er waren, waren er nog veel stacaravans voor permanent verblijf, maar die zijn allemaal verwijderd, wat de sfeer ten goede komt. Er zijn extra toilet- en douchevoorzieningen toegevoegd, wat hard nodig was (anders moest je een flink stuk lopen). En er zijn nog veel meer verbeterpunten die je zelf maar eens moet gaan ontdekken ;)Er is een speeltuin waar de kinderen elkaar kunnen ontmoeten. Ze maken in een mum van tijd vrienden.Kortom, het is een zeer vriendelijke camping en we kijken ernaar uit om ons volgende verblijf te boeken!
1 year ago

J.
Dutch
Wij, (gezin met twee jonge kinderen 5 en 1 jaar oud) zijn twee keer op camping Le Prahay geweest. Wat een geweldige camping met vriendelijke eigenaren in een onwijs mooie omgeving! Heerlijk terras waar je kunt genieten van al het lekkers wat ze te bieden hebben. Ze organiseren speciale avonden rondom het gezellige kampvuur. Ze zijn nog altijd bezig om de camping te verbeteren. De eerste keer stonden er nog veel stacaravans voor vast verblijf, die zijn allemaal weg wat ten goede komt aan de sfeer. Er is een extra toilet en douche voorzieningen bijgekomen, wat hard nodig was (je moest anders een aardig eindje lopen). En nog veel meer verbeterpunten die je zelf maar eens moet gaan bekijken ;) Er is een speeltuintje aanwezig waar de kinderen elkaar ontmoeten. Binnen no-time hebben ze vriendjes en vriendinnetjes. Al met al een zeer gemoedelijke camping, waarvoor ons volgende verblijf al klaar staat om geboekt te worden!
1 year ago

Roger
Dutch
Een tamelijk eentonige kampeerplaats op een prachtige plek. Veel ruimte beschikbaar. Sommige plekken liggen aan de rivier. Zwemmen wordt echter niet echt gewaardeerd door de vissers.De kantine is acceptabel met een vriendelijke service. Het sanitair is echt belachelijk voor de omvang en prijscategorie van deze camping. Een vervallen hut met enkele wankele douches aan de ene kant en aan de andere kant kan je afwassen terwijl je een meter verderop de toiletten vindt (pro tip: de toiletten in de kantine zijn veel schoner).Er is voldoende te doen in de omgeving. Verhuur van kajaks en dergelijke is vlakbij. Bouillon is een leuke stad om te bezoeken.
1 year ago

Nils
Dutch
Beetje saaie camping op mooie locatie. Ruime plekken. Aantal aan de rivier. Zwemmen wordt door de vissers echter niet echt op prijs gesteld. Kantine is aardig met vriendelijke bediening. Sanitair is voor de grootte en prijsklasse van deze camping echt belachelijk. Een verlopen hok met wat gammele douches aan de ene kant en aan de andere kant waar je lekker de afwas doen terwijl een meter verder op de toiletten zitten (pro tip: toiletten in kantine zijn een stuk netter). In de omgeving is genoeg de te doen. Verhuur van kayaks e.d. vlak bij. Bouillon is een leuke stad om heen te gaan.
1 year ago

Ineke Klein Velderman
Dutch
Het is een grote camping met ruime plaatsen. Het aanwezige sanitair is in het hoogseizoen te weinig voor het aantal aanwege gasten. Er is een ( tijdelijke?) oplossing bedacht om een 4 tal douches en toiletten en 2 wastafels buiten! te plaatsen echter ook dan staat er een rij wachtenden. Het weinige aanwezige sanitair wordt overigens keurig schoongemaakt.
1 year ago

Familie Peter Stroo
Dutch
Fantastische ligging, fijn team van mensen, Schoon sanitair, mooie plaatsen. Was weer een feest op La Prahay te zijn.
1 year ago

Charlotte
Dutch
De camping heeft een mooie ligging inde vallei van de Semois. De plekjes zijn vrij groot. Op 1 plek kan gerust een grote tent (6p), een bijzettent en een auto staan. Als Belg in eigen land voelde ik me hier echter helemaal niet thuis. De camping stikt van de (vaak respectloze) Nederlanders die het helemaal niet zo nauw nemen met de vraag van de uitbaters om een stille camping te hebben vanaf 23u. Bij een periode van droogte nemen die de vraag om geen open vuur te maken ook niet au sérieux. Het sanitair is vrij recent maar voor deze camping zijn er te weinig voorzieningen. De voorzieningen worden elke dag gepoetst en zijn wel degelijk proper. WiFi is niet overal beschikbaar. Er is geen zwembad aanwezig. Indien je in de bistro wil eten, moet je reserveren voor 16u. Als ik alles op een rijtje zet, ben ik niet van plan om nog eens terug te komen.
1 year ago

Leo
Dutch
Het goede nieuws is dat er op het grootste deel van de camping voldoende elektriciteitspunten zijn, dat de meeste plekken ruim zijn, dat de sfeer gemoedelijk is en de reservering via internet als een zonnetje loopt. Maar dan: het sanitair is schoon maar in kwantiteit volstrekt ontoereikend voor een camping van deze omvang.Hoewel de plekken ruim zijn, worden ze veelal volgebouwd met bijzettenten en auto’s en is de indruk snel van “overvol” en wat ook onprettig is dat (bijv.) midden in de afwas opeens de waterdruk bijna wegvalt. Natuurlijk zijn al dit soort ongemakken draaglijk als je er maar een paar dagen staat. Misschien is alles te verklaren door een (te) grote hoeveelheid gasten, maar dan moet de conclusie zijn dat de camping teveel gasten aanneemt of de faciliteiten niet aanpast aan de aangenomen hoeveelheid gasten. Misschien dat het in een rustig voor- of naseizoen goed past maar aan het begin van het hoogseizoen echt niet.
1 year ago

Kitty van den Hoek
Dutch
Een week zomervakantie gevierd met ons gezin in één van de Safaritenten van Le Prahay. Mooie bosrijke vallei waar de Sémois doorheen slingert, campinggasten van alle leeftijden, fijne kleine bistro aan het water. Wifi is beperkt. Het groen op de camping wordt goed onderhouden en de medewerkers van het kleine hechte team zijn aardig en behulpzaam. Onze zoon en dochter hebben zich goed vermaakt in het water en bij de speeltuin, het tafelvoetbal en de tafeltennis. Bezoek aan de leisteengroeve van Ardois’Alle en het Kasteel van Bouillon (met roofvogelshow) zijn aanraders als je interesse hebt in de lokale geschiedenis. Supermarktje is op 8 autominuten in Rochehaut.
1 year ago

jolanda weststrate
Dutch
Mooie goed onderhouden camping, met bijna nieuw sanitair. Vriendelijk personeel. Gezellige leuke avond gehad met een Zeeuwse band die alles kon spelen. Bij de receptie kun je terecht voor wat eerste levensbehoeften, maar voor de rest moet je een stukje rijden. Zeker een aanrader en wij komen zeker terug.
2 years ago

Jeannette de Looff
Dutch
Deze camping is een parel die je liever geheim wil houden. De ligging is super vriendelijke eigenaren vriendelijk personeel gezellige kantine goed eten live muziek hier worden mensen blij van. Prima en super schoon sanitair en aan het water kamperen. Wij zijn super enthousiast zeker weten komen wij hier vaker helemaal top hier.
2 years ago

Hans Ketelaar
Dutch
Zakelijk bezoek voor het repareren en onderhouden van de beide elektrische voertuigen waarmee de bedrijfsvoering ondersteund wordt. De gastvrije eigenaren, Dionny en Karin hadden voor mijn verblijf een boomhut gereserveerd met uitzicht over de Semois. De boomhut, de prachtige locatie, de lekkere biertjes en de zaterdagavond met live muziek en varken aan het spit hebben mij doen besluiten langer te blijven. En daar heb ik geen moment spijt van gehad. Deze camping met toeristische plekken in opbouw heeft veel potentie. Er staan, volgens de eigenaren, voor dit najaar weer de nodige aanpassingen op de planning zodat de camping volgend jaar nog aantrekkelijker wordt. Daarnaast hangt er op deze plek een goede vibe en voelde ik me snel thuis. Ik zal hier ook zeker terugkomen met mountainbike en kano.
2 years ago

Ger en Joke
Dutch
Hele fijne week gehad op camping le Prahay. Hele lieve vriendelijke eigenaren. Wij hadden een prachtige plaats aan de rivier. Er hing een heel gemoedelijk sfeertje. Schoon sanitair. Heerlijke pizza en niet te vergeten de frietjes met stoofvlees. Wij komen zeker terug volgend seizoen!!??
2 years ago

Nicko Lesko
Dutch
Heel goed onthaal !Mooie en propere camping En super vriendelijke mensen !!!
2 years ago

Erik Hendriks
Dutch
Gezellige familiecamping. Alle randvoorwaarden voor een prettig verblijf zijn ingevuld door het team. Camping is nog in opbouwende fase. Ieder bezoek gaat de accommodatie voorruit. Dit belooft veel voor de toekomst. Verheugen ons op een volgend verblijf op deze top camping. Tot snel.
2 years ago

Deca on tour !
Dutch
We hadden een mooie plek langs de oevers van de snelstromende Semois. De camping is helemaal aan het vernieuwen : niet alleen proper en nieuwe sanitaire installatie, ook nieuwe groen aanplanting en alles voor een geweldige sfeer : vuurkom aan de bar, maar je kan er ook lenen voor op je ruime plek.´Bevers’ gespot aan de overkant, ´ganzen’ in de ochtend in de lucht, ´vogelzang’ de hele dag !Daarbovenop nog een super camping Team dat alles mooi netjes in orde houdt en voor brood, pintjes en pizza zorgt !Wij komen zeker terug !
2 years ago

Jardon
Dutch
Veel te veel volk voor een camping van z'n capaciteit, 12 toiletten voor meer dan 300 mensen, zeer kalme omgeving maar luidruchtige avonden in de camping en zeer onaangename camping baas
2 years ago

Gerd Heyvaert
Dutch
Mooie streek. Mooie camping, doch voor de bezetting veel te weinig sanitair. Het werd ook maar 1 keer per dag gepoetst, te weinig. De man was super vriendelijk om ons te helpen een droge plaats te zoeken, de vrouw is dikwijls kort en onvriendelijk. Zondag na de grote uitvaart van veel kampeergasten hadden we op ons stuk geen water meer. Brute pech waarschijnlijk.
3 years ago

Rico
Dutch
Dit is er eentje uit de buitencategorie! Wat een vriendelijke ontvangst. Top personeel dat begrijpt waar gastvrijheid over gaat. De plaatsen zijn superruim en zeer goed onderhouden. Wij stonden aan de Semois en hubben uren kunnen kijken wat er zich allemaal op, rond en in het water afspeelt. Lekker vuurtje erbij in de vuurschaal en het feest is compleet. Wil je wandelen dan kun je routes voor alle fitheidslevels vragen aan het personeel. Wij hebben een avond pizza besteld en deze was heerlijk en rijkelijk belegd. Onder het eten pakte een van de medewerkers nog de gitaar ter hand en trakteerde ons op voortreffelijke live muziek. De eigenaar deed nog een duit in het zakje door een heerlijk biertje voor te stellen. We gingen nog net niet kruipend terug naar onze plek haha. Lang verhaal kort; hier moet je naar toe voor een fantastische omgeving en een te gekke vibe! Maar biet allemaal tegelijk want dan hebben wij geen plekje meer…!
3 years ago

Fred en Jolanda de Haan
Dutch
Een week hebben we op de camping gestaan met onze vouwwagen. Prima plek met zicht op de Semois. Sanitair schoon en altijd beschikbaar. Lekker gegeten op het gezellige terras, waar we ook genoten van de koude Orvalbiertjes en wijntjes (met schaaltje nootjes). De eigenaren zijn zeer vriendelijk en nemen de tijd voor de gasten. We hadden geen kinderen (meer) bij ons, maar de speeltuin was leuk en er werd uitgebreid gebruik van gemaakt! Een aanrader. Ook heel fijn dat het 's avonds rustig was.
3 years ago

Staycation
Dutch
Rustig, gezellige camping. Goeie ligging om mooie wandelingen te maken. Zeer lieve en vriendelijke Nederlandse uitbaters. Op de camping kan je voor 17u brood bestellen voor de volgende dag. Door de lage waterstand van de Semois was het niet aan te raden om in het water te gaan. Dit werd ook meegedeeld door de uitbaters bij het inchecken. Er was weinig sanitair, maar ondanks dat de camping volzet was hebben we nooit moeten wachten om die te gebruiken. De corona maatregelen werden hier zeker in acht genomen. Het sanitair was zéér net. Je krijgt een douchekaart om 5 min te douchen per dag, maar dit is meer dan voldoende. De camping heeft eigen tentjes en wil tegen volgend jaar nog enkele bijzetten. Je kan ook op bepaalde dagen maaltijden af halen aan de bar. Jammer genoeg is er geen winkel of superette in de buurt. In bouillon heb je een Colruyt, waardoor je goed moet nadenken wat je allemaal nodig hebt voor je verder verblijf.
3 years ago