Prices not available
Estimated price based on 1 car and 2 persons with a tent, camper or caravan.

Campsite opened from 01 January till 31 December
Arrival
{{r.momentInner(r.bookingFrom).locale(r.locale).format('dddd')}},
{{r.momentInner(r.bookingFrom).locale(r.locale).format('D MMMM YYYY')}}
Departure
{{r.momentInner(r.bookingTill).locale(r.locale).format('dddd')}},
{{r.momentInner(r.bookingTill).locale(r.locale).format('D MMMM YYYY')}}
days
{{r.bookingDays}}

This campsite is not yet validated by Spottocamp. Are you the owner? Contact us with the button below

I am the owner
Wifi
Washing machines
3.5 / 5 (10 votes )

Huttopia Lac de Carcans

Domaine de Bombannes
F-33121, Carcans Plage
France

Huttopia Lac de Carcans is a campsite with 200 pitches in Carcans Plage, France, located in the Aquitaine region. Huttopia Lac de Carcans has wifi, a camping shop, a snackbar and an indoor pool. You can find several recreational activities on the campsite. There's a playground and a tennis court.

To wash your clothing there are washing machines and laundry driers available

Characteristics campsite

Accomodation

Facilities
Wifi
Cooking facilities
Camping shop
Snackbar

Qualifications
Pitches with shade

Recreation
Playground
Kids animation
Outdoor pool
Tennis court

Sanitary
Baby change facilities
Washing machines
Laundry driers


Click here if the information about this campsite is not correct or incomplete

Photos

Reviews

Simone
Dutch
Wij zijn al jaren Huttopia fan dus hebben al heel wat campings van de organisatie gezien. En wat een fijne camping is dit, kamperen zoals kamperen bedoeld is! De kampeerplekken zijn héél erg ruim. Zolang je maar in de buurt van je paaltje staat is het goed. Dat geeft het gevoel van vrij kamperen, ipv hutje mutje op de camping.Ook heel fijn... weinig caravans! Niks ten nadele van de caravanbewoner, maar echt kamperen doe je onder tentdoek en het is prettig dat ook om je heen te zien. De sfeer op de camping is heel relaxed, het terras is gezellig en alle Huttopia medewerkers doet erg hun best om het iedereen naar de zin de maken (en de meneer van de fietsverhuur is goud waard).Het zwembad is klein en hebben we niet bezocht, want het meer is op loopafstand. Een heerlijk strandje met daarbij een geweldig Aquapark. In de omgeving is het mooi fietsen, in de bossen of bv naar het strand, dat wijds is met heerlijke golven.
1 year ago

Ingrid
Dutch
Fijne camping op korte rij-/fietsafstand van het strand. Loopafstand van het meer. Tente Sweet met eigen sanitair is erg comfortabel. Zeker in deze Corona-periode wanneer je toch extra alert bent op gemeenschappelijke ruimtes. Sanitaire ruimtes kan ik dus niet beoordelen. Camping maakt een rustige indruk en alle maatregelen worden strikt nageleefd. Zwembad is prima. Iets minder gezellig ogend dan andere zwembaden van Huttopia. Let wel op: een groot gedeelte van de camping is autovrij. Dat betekent dat je je bagage (m.b.v. karretjes) zelf naar de tent moet brengen! Sommige tenten liggen hoog en bereik je via het mulle zand. Je hebt dan wel een goud plekje, maar je moet er wel wat voor doen ;-). Onze kinderen maken geen gebruik meer van de animatie of speeltuin. Dus kan ik geen beoordeling geven. En van de eetgelegenheid hebben we geen gebruik gemaakt. Oh ja. Nog een pluspunt. Op loopafstand zit een fijne superette van Vidal! Ideaal.
2 years ago

Sabrina
Dutch
Zoals de titel al zegt. Matige camping mooie locatie. In de buurt van een mooi meer, lac de Hourtin en het strand. Camping zelf valt erg tegen.Begon al bij de aankomt. We waren wat vroeg, ruim voor 4 uur. Dus de tent was nog niet klaar, prima dat was ook de verwachting. Maar ja om 4 uur was het ineens ja de tent is bijna klaar .... om half 5 waren ze nu met de tent bezig en uiteindelijk kregen we pas onze tent toegewezen om 18:00! Met daarbij de mededeling dat het VANAF 4 uur is. ....Erg jammer. Vervolgens denk je na het eindelijk inruimen van tent, laten we een pizza gaan eten bij de camping. Krijg je na 25 minuten in de rij te hebben gestaan het bericht dat deze na een uur klaar is... Verder is het sanitair niet berekend op het aantal gasten en sta je vaak te wachten. In de avond heb je vaak geluidsoverlast van omliggende campings. Het meer, op loopafstand is geweldig. Ook Carcan plage is ook zeer de moeite waard.
2 years ago

Maurice
Dutch
Voor het legen van je chemische toilet moet je met de auto 2 km rijden naar een openbare camperplaats. Carvanplekken liggen deels in het losse zand. Zeer kleine plekken, erg druk, wir war van allerlei losse tentjes. Onze plek 159 bis leek wel een parkeerplaats gelegen direct naast een personeels accomodatie. Hierdoor veel aanloop en erg onrustig. camping gasten dumpen in grote getalle hun toilet in de natuur of het toilet. Gezien de prijs die wij betaalden van ruim 40 euro per nacht mag je toch wel wat meer verwachten. Op je verzoeken aan de receptie voor een andere plaats wordt niet gereageerd. Veel rumoer snachts en muziek tot laat. Eten kan bij de food truck hamburgers, patat en pizza prijs kwaliteit hiervoor een 6. Omgeving erg mooi en maakt veel goed.
2 years ago

Annemarie
Dutch
Heerlijke camping, waar je op een prachtige plek midden in de natuur staat. Direct aan een fijn meer met een zandstrandje. Het strand op 10 minuten afstand met de auto. Ruim gebied voor de kinderen om te spelen (volleybal, tafeltennis, jeu de boules, groot speeltoestel) en met picknicktafels zodat je als ouders ondertussen lekker een boekje kunt lezen of borrelen. Zeker een aanrader!
2 years ago

BJ
Dutch
Huttopia is een goede organisatie, maar op deze camping van hun komen we niet meer. Reden: herrie waar de camping zelf overigens weinig aan kan doen. Deze ligt naast een recreatiegebied waar het in de zomermaanden elke avond feest is (zomerkampen, DJ's, en/of band). Harde muziek over de camping tot ca 1.00 uur 's nachts en daarna regelmatig schreeuwende feestgangers. Na een relatief korte nachtrust beginnen rond 9.00 uur 's ochtends de miljoenen cicaden aan hun oorverdovende getsjirp. Jammer, want de plek in het gebied tussen het grote meer van Carcans en de oceaan is prima. Nadeel van die ligging is trouwens wel dat er weinig bezienswaardigheden in de omgeving zijn. Je moet het hier dus echt van het water hebben.
2 years ago

Ash
Dutch
relaxte camping met veel schaduw en op loopafstand van het meer en op 10 minuutjes rijden van het strand. We hadden een ingerichte tent met sanitair (goed verzorgd). Er was veel ruimte om ons heen en het gedeelte waar wij zaten was autovrij (je kon een bolderkar lenen om spullen over te brengen van de auto naar de tent). Het centrale gedeelte is redelijk sober, zoals altijd bij Huttopia. Het eten is wat aan de dure kant voor wat je krijgt en vrij beperkt. De speelmogelijkheden zijn prima, net als de wasruimte. Er is genoeg te doen in en rond het meer, zoals een aquapark. De schaduwplekken rondom het meer zijn redelijk beperkt, maar het water zelf is heerlijk en geschikt voor kleine kinderen. De zee is lekker woest, zoals bij elk kustplaatsje. Maar ook hier is ''baywatch'' goed aanwezig. In de buurt is niet veel te doen. Leuke plaatsjes zijn Carcans-ocean en Lacanau. Bordeaux is ook zeker een aanrader.
2 years ago

Ad
Dutch
Heerlijke relaxte camping. Leuk publiek. Rustig en gemoedelijk. Voor de kinderen een centrale plek op het midden van de camping. Hier is een speeltuin en doen ze rond de tafel (tafeltennis) of een potje voetbal. ‘S avonds rond half 11 complete stilte en ook in de ochtend konden de kinderen heerlijk uitslapen (want laat naar bed) zonder joelende kinderen terwijl deze er toch echt wel waren. Vlakbij het meer en de zee. Prima schoon zwembad. Wij hadden een tent met sanitair, wat een weelde! De tenten stonden kris kras. Veel leuker dan die nette laantjes en veldjes met heggetjes tussen de kampeerplekken. Enig nadeel is niet op loopafstand van een dorpje en men zegt dat de omgeving wat saai is. Hebben wij geen last van gehad. Meer, zwembad, zee en de vele fietspaden waren voor ons genoeg deze vakantie. Ook leuk klimpark nabij voor de kinderen. Aanrader dus!
2 years ago

HB
Dutch
Plus: Goede locatie met een heel mooi meer met zandstrand en helder water naast de camping en 10 min. van het strand. Boodschappen, brood en pizza bij de superette op 100m vd camping (goedkoper dan de foodtruck) en op 15 min. in Carcans. Leuk zwembadje en speeltuin. Min: We kregen een plek in de felle zon op een zandpad naast het zwembad en receptie terwijl we op tijd hadden gereserveerd. Het personeel had als enige oplossing: eerder weggaan en dacht niet mee. Elektriciteit bleek een contactdoos (voor binnen) in een overvolle paal. Niet erg veilig maar personeel vond het geen probleem (later werd de stekkerdoos wel vervangen). Het stuk waar wij stonden bleek autovrij. Bagage en tent moet je met handkarren vervoeren. Het personeel scheurde zelf wel met golfkarren en auto over 't terrein. Wifi werkte de 1e 10 dagen niet door electriciteitsprobleem. De camping is m.n. geschikt voor gezinnen met kleine kinderen en als je een tent huurt.
2 years ago

Hugo
Dutch
De camping zelf heeft een geweldige ligging aan een groot meer en nog geen 10 minuten met de auto van de zee. De plaats die wij hadden voor de vouwwagen was ruim en prima en beschut. In het midden van de camping ligt het centrale plein. Hier is de speeltuin, en staat de foodtruck. Hier kan je je gereserveerde brood afhalen en s´avonds je fastfood zoals patat of pizza. Kinderen waren hier vaak tot 11 uur of half 12 nog aan het spelen of tafeltennissen. Ook de animatie begint pas vaak om 9 uur. Verwacht dus niet dat je kinderen er vroeg in liggen in de vakantie. Het zwembad is klein maar prima. Geen betutteling met strakke zwembroeken of verbod op opblaasbare artikelen. De toiletten en sanitair was voldoende al was een extra poetsbeurt geen overdreven luxe. De camping zelf heeft geen campingwinkel maar vind je 100 meter buiten het terrein. De grote Franse ketens zijn op 25 minuten rijden en in de omgeving is niet zo heel veel te zien.
2 years ago