€39.5
per night
Estimated price based on 1 car and 2 persons with a tent, camper or caravan.

Campsite opened from 10 May till 21 September
Tents
Caravans
Campers
Electricity
Wifi
BBQ allowed
Fishing
Washing machines
4 / 5 (12 votes )

Le Vaurette

Lieu Dit Vaurette
F-19400, Monceaux-sur-Dordogne (Correze)
France

Camping Le Vaurette is een gezellige camping in de Dordogne vallei, direct aan de rivier met 120 staanplaatsen. Vermaak je in het zwembad of in de rivier. Elke avond zijn er sport wedstrijden voor iedere leeftijd georganiseerd door de animatie. Er zijn activiteiten in de omgeving zoals wielrennen, wandelen, de watervallen van Murel bekijken of klimmen en klauteren langs de rivier, met een band onze natuurlijke wildwaterbaan afzakken precies voor de camping of een mooie kanotocht maken !

Characteristics campsite

Accomodation
Tents
Caravans
Campers
Rental cabins
Static caravans
Apartments

Facilities
Electricity
TV connection
Wifi
Camping shop
Bread at spot
Snackbar
Wheelchair access
BBQ allowed

Qualifications
Dogs
Pitches with shade
Open all year round
Nudists
Youth groups area

Recreation
Bike rental
Playground
Kids animation
Swim in natural water
Nudist beach
Outdoor pool
Water slide
Indoor pool
Thermal bath
Sauna
Tennis court
Table tennis table
Volleyball court
Minigolf area
Golf court
Sailing/surfing
Boat hire
Boat slip way
Fishing
Diving station
Cross country skiing

Sanitary
Baby change facilities
Washing cabins
Wheelchair sanitary
Washing machines
Laundry driers


Click here if the information about this campsite is not correct or incomplete

Photos

Reviews

Gilbert
Dutch
Dit is een uiterst verzorgde en aantrekkelijke camping, gesitueerd aan een rivier die een geweldige speelplek voor de kinderen vormt. Ze kunnen er dammen bouwen, en zo voort. De sanitaire voorzieningen zijn zeer proper en worden gedurende de dag goed onderhouden. Er is steeds warm water bij het douchen.De kampeerplekken zijn ruim en de meeste plekken bieden schaduw. In het hoger gelegen gedeelte vind je de meeste schaduwrijke plekken.Er is een gezellige snackbar waar je tijdens beperkte uren een frietje kan nuttigen. Het zwembad is heel proper en boven het zwembad bevindt zich nog een café waar je ook pizza kan bestellen. Dit zijn de voordelen.De nadelen voor ons waren echter de overlast veroorzaakt door dronken, luidruchtige tieners.Soms tot zeer laat in de nacht. Ik heb verschillende keren jongeren aangesproken die om 2 uur 's nachts bij het sanitair blok rondhingen en daar herrie maakten. Het dieptepunt was een mishandeld meisje om vier uur 's nachts. Deze camping heeft iemand nodig die 's nachts de rust bewaart...
1 year ago

Anja
Dutch
Prachtige camping met veel verschillende bomen. Grote kampeerplekken vooral het middengedeelte. Rivier fijn voor goede afkoeling. Prachtig zwembad. Klein sanitairgebouw heeft goede warme douches. Warmte kan jezelf regelen. Bij de receptie kan je een kaart krijgen met veel mooie wandelingen.
2 years ago

Jen
Dutch
Het is een gemoedelijke camping. In de tijd dat wij er waren werd het steeds drukker en vonden wij het uitzicht op de rivier mooi, maar wel jammer dat er zoveel caravans op een rij voor staan. De plekken aan de rivier zijn klein. Zwembad prima, maar met een volle camping wel druk. Sanitair verouderd, maar grotendeels wel schoon. Net als in een andere review werd vermeld hadden wij de camping uitgekozen voor de sportactiviteiten die georganiseerd zouden worden. Dit ging allemaal niet door vanwege coronamaatregelen. Achteraf vind ik dat wel vreemd, op onze volgende camping was de animatie er wel. En dan deel ik de mening dat de prijs echt aan de hoge kant is. Het weer is wisselvallig, daar kan de camping niets aan doen natuurlijk. Personeel heel vriendelijk en heel behulpzaam. Sfeer op de camping was prettig. Wel s nachts nog veel jongeren aan de wandel (kwamen vanuit kampvuur en liepen rond 3 uur nog over de camping).
2 years ago

Marleen
Dutch
Mooie verzorgde camping met ruime tot zeer ruime plekken. Plekken aan de rivier iets kleiner en soms met alleen schaduw. Geen afscheiding tussen de plekken dus je kijkt makkelijk bij de buren op het bord (zeker langs de rivier). Wij waren hier de eerste twee weken van de zomervakantie in NL. Toen wij aankwamen waren er ca 20 plekken bezet, toen wij weg gingen ca de helft bezet. Lekker zwembad. Weinig insecten. Hoewel wij met elkaar een leuke vakantie gehad hebben, toch een aantal minpunten (waar de camping niet altijd iets aan kan doen): *geen animatie/sporttoernooien waar wij deze camping toch voor uitgekozen hadden. Onze pubers nemen lastig initiatief om mensen te ontmoeten en dan is een activiteitenprogramma een must. Je betaalt echter wél het volledige bedrag waardoor de prijs/kwaliteit verhouding wat mij betreft niet meer klopt *geen kampvuur bij de rivier gezien (kampvuurplaats stond stond ook deel van de tijd onder water) *rivier
2 years ago

Lizanne
Dutch
Ons verblijf op camping Le Vaurette was fantastisch. Natuurlijk hadden we wat bedenkingen in verband met het coronavirus, maar op de camping zelf hebben we ons alleen maar veilig gevoeld. Het sanitair wordt iedere dag zeer schoon gehouden. In twee weken tijd heb ik geen vies toilet meegemaakt en was misschien een keer of twee het toiletpapier op. Dat wil wat zeggen. Daarnaast hangt er op ieder toilet spul om het toilet mee te reinigen. Ook zijn er buiten alcoholpompjes om de handen mee te desinfecteren. De bezetting was in de periode dat wij er waren zo’n 60% ten opzichte van normaal vanwege afzeggingen. Gelukkig geen gedoe met tijdsslots bij het zwembad ofzo, gewoon gaan als je zin hebt Dan de camping zelf: voor tieners fantastisch. Iedere avond kampvuur en veel gezelligheid. Onze kinderen hebben veel vrienden gemaakt. We hadden er al veel verhalen over gehoord en alles is uitgekomen. Dat we volgend jaar weer terugkomen zegt genoeg!
3 years ago

MvBrom
Dutch
Mooie camping gelegen direct aan de rivier. Alles netjes verzorgd. De camping heeft vooral Nederlandse bezoekers. Ontspannen sfeer, en kinderen in alle leeftijden. Onze kinderen van 12,10 en 6 hadden het naar hun zin. Leuk om met banden van de stroomversnelling in de rivier af te gaan. Fijn dat het zwembad tot 21.00 open is! Prima bar vooraan op de camping en een leuke bar / kroeg bij het zwembad. Bij de bar vooraan kun je ook wat eten, maar deze gaat (helaas) om 20.30 dicht. De bar bij het zwembad blijft tot 24.00 open, daar kun je ook pizza’s bestellen. ’s Avonds is er eigenlijk vooral voetbal, tafeltennis en petanque, met verlichting dat is fijn! Op zondag een Open Podium waar iedereen mag optreden. Verder nog wat beperkte activiteiten, voor ons was dat prima. De directe omgeving is mooi en niet heel druk. Prima voor een wandeling of bezoeken van mooie dorpjes.
3 years ago

Mw Wij
Dutch
De Camping ziet er netjes uit en ook de ontvangst bij aankomst is prima. De eigenaresse straalt tot dat moment alle bereidwilligheid uit om het verblijf tot een succes te maken. Wij waren echter met 2 families, totaal 6 kinderen in de leeftijden van 4, 11 en 13/14. Met name richting de pubers is de eigenaresse niet vriendelijk. Na 00.00 uur wordt er zowel richting kinderen als ons ouders gedreigd dat we niet meer mogen praten. kinderen worden als te lawaaierig gezien na thuiskomst van het kampvuur. De eigenaresse laat weten dat deze camping geen pubercamping is.. maar dat rust van groot belang is... Wij gaan dan ook niet weer naar deze camping.
3 years ago

Vriend
Dutch
Mooie camping, sanitair werd twee keer per dag schoon gemaakt. Wij hadden een plek op het c veld. Prima plekken, voldoende ruimte voor ons vijfjes. Veel jeugd, wat heel leuk is maar als er al een hechte groep is is het lastig om daar tussen te komen. Onze Kids 15, 12 en 8 zijn erg makkelijk in contact leggen. ''s avonds zijn er sportactiviteiten,' 's ochtends kids club voor wat jongeren Kids. Rivier is leuk, visjes vangen en kikkervisjes of met je band dobberen in de stroming. Zwembad is mooi maar simpel, helaas mag je er alleen maar zwemmen, geen balletje of zwembad artikelen mag er gebruikt worden. Een barretje waar sfeer is, is er niet echt, er wordt namelijk geen muziek gedraaid. Kids moeten met oordopjes naar hun muziek luisteren. Dus gezellig een wijntje/biertje doen nabij het zwembad zit er niet echt in. Zo blijven de volwassenen vooral bij de tent of caravan.
3 years ago

Lisa
Dutch
Ruim een week aan de rivier gestaan, dit zijn prachtige plaatsen in de schaduw. Wij waren hier met onze jongens van 10 en 12. Ze hebben zich goed vermaakt. Jongeman van de animatie, die alles alleen deed, maakte er wat leuks van. Toiletten waar wij gebruik van konden maken waren gezamenlijke voor dames/heren/kids wat niet mijn voorkeur heeft. Op ieder toilet hing wel spul om bril te reinigen en er werd regelmatig schoon gemaakt. Regels bij het zwembad waren wisselend, meestal mocht je springen en met een bal spelen, maar niet tijdens toezicht. Wat mij betreft niet nodig om het niet toe te staan tijdens toezicht. Het maakte het juist leuk voor de jongens als dit wel kon. Anders was het erg saai. Uitzicht vanaf het zwembad/camping is echt prachtig, precies zoals op het plaatje. Brood kun je niet bestellen, niet te laat gaan als het druk is op de camping. Winkel is wel een stukje rijden. Meeste uitjes zijn wel een stuk rijden.
3 years ago

Fam. Herfst
Dutch
Mooie rustige camping waar je je heerlijk kan ontspannen. We hadden een plek aan de rivier. Voor de deur een stroomversnelling waar je geweldig vanaf kan met een band of luchtbed. Elke dag lekker vers brood bij 't campingwinkeltje. Bij 't restaurantje kan je voor de kids echte frikadellen halen. We hadden ook een koelkastje gehuurd. Zo handig. Leuke animatie. Alles lekker klein. Prof. Animatiejongen ingevlogen vanuit Groningen. Topper. Mooi zwembad met uitzicht op de begroeide heuvels. Elke dag fijn m'n baantjes gedaan. Alles top.
3 years ago

Liesbeth klouwens
Dutch
Verrassend leuke camping.heb me heel erg thuis gevoeld.mooie rustige boomrijke camping.zou zo weer terug willen.
3 years ago