Prices not available
Estimated price based on 1 car and 2 persons with a tent, camper or caravan.

Campsite opened from 01 January till 31 December
Arrival
{{r.momentInner(r.bookingFrom).locale(r.locale).format('dddd')}},
{{r.momentInner(r.bookingFrom).locale(r.locale).format('D MMMM YYYY')}}
Departure
{{r.momentInner(r.bookingTill).locale(r.locale).format('dddd')}},
{{r.momentInner(r.bookingTill).locale(r.locale).format('D MMMM YYYY')}}
Days
{{r.bookingDays}}

This campsite is not yet validated by Spottocamp. Are you the owner? Contact us with the button below

I am the owner
Wifi
BBQ allowed
Dogs
Washing machines
4.5 / 5 (13 votes )

Le Devancon

Chemin de Pourrachon
13790, Peynier
France

Le Devancon is a campsite with 100 pitches in Peynier , France, located in the Provence-Alpes-Côte d'Azur region. Le Devancon has wifi, a snackbar and an indoor pool. Dogs are allowed on this campsite. Besides camping it's possible to rent a mobile bungalow as well. You can find several recreational activities on the campsite. There's a playground.

To wash your clothing there are washing machines and laundry driers available

Characteristics campsite

Accomodation
Static caravans

Facilities
TV connection
Wifi
Snackbar
Wheelchair access
BBQ allowed

Qualifications
Dogs
Pitches with shade
Car free

Recreation
Playground
Kids animation
Outdoor pool

Sanitary
Baby change facilities
Washing machines
Laundry driers


Click here if the information about this campsite is not correct or incomplete

Photos

Reviews

Julia
Dutch
We hadden maanden op voorhand een plaats gereserveerd, dan verwacht je toch een plek waardig om 2 weken te staan. Vreselijk! Als je hier reserveert vraag dan om zeker NIET op plaats A16 te verblijven. Deze plaats grenst aan het terras vd camping er stond letterlijk enkel een muurtje tussen. Dit betekent meegenieten van sigarettenrook, luide gesprekken en af en toe wat muziek. Om dan nog te zwijgen over het afdakje om telefoons te laden wat ook tegen onze plaats lag. Tot diep in de nacht zaten hier mensen te bellen, te chatten met de nodige geluidjes van inkomende berichten erbij. Privacy was ook ver te zoeken, rustig een boek lezen was al helemaal onmogelijk. De eigenaars waren op de hoogte dat we niet opgezet waren met de plaats, ze hadden ons kunnen voorstellen om van plek te veranderen eens er iets vrij kwam, maar dit gebeurde niet. We hadden ook de indruk dat Fransen betere plaatsen toebedeeld kregen.
1 year ago

Peter Eeslo
Dutch
Pas op als je als buitenlander een verblijf op deze camping reserveert. Men maakt immers onderscheid tussen Fransen en niet-Fransen. Deze laatste worden in een speciaal gedeelte van de camping geplaatst, waar de bodem uit kiezelstenen bestaat en het barst van jeuk veroorzakende insecten. Dat gedeelte grenst ook aan een weg (verkeer!) en er ligt een werkplaats bij vanwaar een soort olie-zchtige stank komt. Fransen worden geplaatst in het bos gedeelte van de camping, op afstand van weg en stank. De eigenaren weten dat degenen die op de kiezelbodem geplaatst worden niet tevreden zullen zijn en dus vragen ze om de volledige verblijfsnota vooraf te betalen. Heb je dat gedaan en ben je niet tevreden over je plek? Gaat u dan maar. Je geld krijg je uiteraard niet terug. U bent gewaarschuwd!
1 year ago

Paul
Dutch
(Rechterkolom niet beoordeeld) Wij waren op deze camping begin oktober 2021. Toerit naar de camping was zoals in een eerdere review al aangegeven een uitdaging. De camping lag er mooi en rustig bij (naseizoen). Wij werden heel vriendelijk ontvangen door de gastvrouw. Kregen veel informatie over wat er in de buurt te doen is, we konden altijd langs komen voor meer info. Plaatsen zijn ruim, grind, en wij konden nog lekker genieten van de zon. Het is zoals gezegd het naseizoen dus alles is verder dicht (geen broodjesservice, maar bakker dichtbij). Enige waar wij gebruik van hebben gemaakt is het sanitair. Het sanitair was elke dag schoon, prima in orde. Kan me voorstellen dat bij volle bezetting het sanitair aan de krappe kant is. De camping hadden wij gekozen vanwege zijn ligging en oordeel zoover. Ideaal voor bezoek van onderkant Luberon tot aan Mont St Victoire en Les Calanques, Parc Naturel St Baume, Hyéres en alles ertussen in.
1 year ago

Peter Eeslo
Dutch
Pas op als je als buitenlander een verblijf op deze camping reserveert. Men maakt immers onderscheid tussen Fransen en niet-Fransen. Deze laatste worden in een speciaal gedeelte van de camping geplaatst, waar de bodem uit kiezelstenen bestaat en het barst van jeuk veroorzakende insecten. Dat gedeelte grenst ook aan een weg (verkeer!) en er ligt een werkplaats bij vanwaar een soort olie-zchtige stank komt. Fransen worden geplaatst in het bos gedeelte van de camping, op afstand van weg en stank. De eigenaren weten dat degenen die op de kiezelbodem geplaatst worden niet tevreden zullen zijn en dus vragen ze om de volledige verblijfsnota vooraf te betalen. Heb je dat gedaan en ben je niet tevreden over je plek? Gaat u dan maar. Je geld krijg je uiteraard niet terug.U bent gewaarschuwd!
2 years ago

Yada
Dutch
Wij verbleven in eind juli/augustus 2,5 week op deze camping. Een heerlijke rustige camping met ruime plekken. De inrit naar de camping loopt erg schuin omhoog en is stijl, hopen dat je maar niemand tegenkomt. De camping heeft zeer nette prijzen in het hoogseizoen. De eigenaren zijn super vriendelijk en behulpzaam. Brood is bij de receptie verkrijgbaar. Je kan ook naar de dorpsbakker, is prima te doen. Vele winkels binnen 5km. Boodschappen doen bij de Lidl in de buurt. Er is zelfs een Action in Trets. Er is een klein zwembad welke wij te klein vonden voor het aantal mensen op dat moment. Terwijl het verboden was, waren er veel jongeren die in het water met ballen aan het gooien waren, daar werd niet echt op gelet. Het sanitair was met zoveel mensen ook aan de krappe kant, en was niet altijd even schoon. Je kunt vanaf de camping vele leuke stadjes bezoeken, ook het strand. Alles in ruim een half uur te doen. We komen zeker eens terug!
3 years ago

Theo Dekkers
Dutch
Zeer vriendelijke eigenaren, fijne rustige camping. ruime plaatsen op kiezelsteentjes.
3 years ago

laurent hubert
French
Camping de taille moyenne très bien équipé . Le site est en lui même très agréable ( même sous la pluie ) . Les propriétaires sont très accueillants et sympathiques . L' ensemble du camping et en particulier les sanitaires sont d' une propreté irréprochable. Très agréable séjour malgré une météo plutôt dégueu .
3 years ago

Familie Van Kooij
Dutch
Ruim 2 weken hebben we met onze vouwwagen gestaan op camping Le Devancon in Peynier. Zeer mooie rustige camping. Ongeveer 50 plaatsen, incl. stacaravans. Ruime plaatsen, meesten op grind of bosgrond. Zeer vriendelijke en gastvrije eigenaren en receptie. Zij willen echt zorgen dat je verblijf optimaal is. Lekker zwembad met aantal ligbedden. Mooie omgeving met leuke plaatsen zoals Marseille, Ace-en-Provence, Cassis, Le Castellet. Kleine speeltuin met tafeltennistafel. Echt een aanrader!
3 years ago

Jos van Moerkerk en Ingrid Castelijn
Dutch
Fijne rustige camping met ruime plaatsen. Heerlijk zwembad. Leuke en behulpzame campingeigenaren. Leuk terras voor een lekker wijntje en een koud biertje.
3 years ago

aJ
Dutch
Prima camping, niet 'fenomenaal' en/of de 9,2 die de camping hier (en op andere sites) krijgt. De service van het echtpaar dat de camping runt, is uitstekend. Ze zijn je zeker ter wille, bestellen pizza's (die ze laten bezorgen, meestal vanuit Trets). Je kampeert hier op grind, grote plekken, met veel privacy. Alle nationaliteiten bij elkaar, dus geen Nederlands sfeertje. Er is geen animatie, geen programma, niets. Wel rust. De hygiëne is uitstekend, al weet ik niet precies hoe vaak het sanitair wordt gereinigd, wij troffen het ook nog wel eens wat smoezelig aan. Tips: La Chute du Grand Baou (waterval, stukje rijden, maar dan heb je ook wat); Marseille (vismarkt, zaterdagmorgen!), Aix-de-Provence (gaan als er markt is!); de calanques (En Veau is heel mooi, wel 1,5 lopen vanaf de weg...); Plages in Cassis en La Ciotat. Verder: Studio Cezanne @ Aix; Barrage de Bimont (hoge dam, mooi uitzicht op de St. Victoire); Mont St. Baume.
3 years ago

Marthy
Dutch
Echtpaar heeft deze camping eind juli 2016 overgenomen, ze zijn erg vriendelijk en zeer betrokken bij hun gasten. Alles is superschoon.
3 years ago

Fam. G. van Kampen
Dutch
Een fijne kleinschalige camping, met aardige en behulpzame eigenaars. Deze camping zou je overal naar toe willen nemen. Schoon sanitair, leuk zwembad met ligplekken in zowel zon als schaduw. Leuk terras (geen verplichtingen!) en bijna over de hele camping een goede WiFi-verbinding. Ida en Guy dank voor een zeer aangenaam verblijf (ook voor "messieur/madame Plombier"). Camping ligt in de buurt van Aix-en-Provence, evt. Marseille. En vlak bij de Mont Victoire.
3 years ago

Mevr But - Vermeire
Dutch
Camping Le Devancon is een mooie camping met heel schoon sanitair, en een fijn zwembad. Heerlijke omgeving om te fietsen, o.a.naar de Mont St Victoire. De eigenaren waren super vriendelijk, en behulpzaam.
3 years ago